Pembangunan Membunuh Kenangan

December 29, 2009

Masih ingat lagi deretan gerai yang menjual pelbagai jenis kerepek dan buah buahan di Ayer Hitam? Oh… bukan yang di jalan menghala ke Johor itu, yang ini yang menghala ke HIGHWAY… Ya betul, yang sebelah deretan rumah kedai baru. Semalam deretan gerai itu telah dirobohkan, demi membangunkan kawasan itu. Aku lambat tahu pekara ni, so aku datang benda ni dah roboh semua. Mungkin ada kawan-kawan aku yang membaca blog ini masih teringat, masa permainan yoyo hangat dulu. Disitulah aku dengan kengkawan yang lain pegi beli yoyo… Tapi itu cerita waktu aku tingkatan 3, selepas 11 tahun berlalu semalam kedai itu dirobohkan. Entry ini tak bermakna aku anti pembangunan….. :)

beberapa orang peniaga mengambil barang2 yang masih boleh diguna pakai.

naemah: sedey ar..tmpt ni dulu pokok2..bdepan ngan tmpat motor cross kan. dkt ngan skolah aitam.skrg..aitam kan nk djadikan Bandar Baru.huhu..kite jd saksi je la camane pembangunan ni membunuh kenangan kite mase kecik2 dulu.BTW..Ayer Hitam tetap dihatiku

Azam: tmpat ko berlatih main yoyo ke. patotla ko hebat mase game yoyo blitz dulu, hehe

liana: sadisnyerr....

awal: kat area mn nie??x ingat lah bro...

Faiz: jalan kluang bro... dekat balai polis tu...

kinjeng^mabor: erm...tgok pic ni mgalir aimta aku..bgaimna runtuhnyer kdai2 tu, bgitulah runtuhnyer perasaan hati kami..mna kami nk mniaga lps ni??

kinjeng^mabor: kami ada ank bni utk d beri mkn..untuk d sekolahkn..bginikah nsib peniaga melayu???

Faiz: kami turut bersimpati... InsyaAllah akan ada JALAN darinya...

kinjeng^mabor: aminnnnn.....doa korang mngiringi kami.. thanks...

findthetruth: aku ikuti perkembangan sejarah peniaga2 ayer hitm sbb peniaga2 melayu kat sni ramai.bguss smgt brniaga dy org ni..bab tu memg aku puji.tp sayangnye slma lbih 10tahun x byk perubahan msih mgekalkn brniaga di atas tanah/gerai milik pihak lain.alangkah baiknyer klu kita ada strategi kmbangkn prniagaan di kedai sndiri...setau akula yg brniaga kat gerai yg drobohkn ni dh dpt ihsan dr bbrapa institusi kerajaan sekian lama...x kn lah xde untung brniaga slama ni..simpati2 jg..tp setiap yg brlaku tetp ada hikmahnyer..mgkin jg 1 pengajaran spy kita lbih byk brsyukur n brani mbuat anjakan paradigma..

Leave a Reply